האם אתם נוטים לנטוש את עצמכם? זיהוי הסימנים ונקיטת פעולה

מהי נטישה עצמית?

נטישה עצמית היא התנהגות שבה אנשים מזניחים את הצרכים, הרצונות והרגשות שלהם לטובת אחרים. זה מתבטא לעיתים קרובות בהתעלמות מרווחה אישית, הדחקת רגשות וחוסר יכולת לעמוד על שלהם. שורש נטישת העצמי טמון בדרך כלל בחוסר הערכה עצמית, מה שמוביל לדפוסים של הזנחת עצמי ותעדוף צרכים ואישור של אחרים על פני אלו של עצמם.

הרגל הרסני זה יכול לחלחל להיבטים שונים של החיים, כולל מערכות יחסים, עבודה ובריאות אישית. אנשים העוסקים בנטישת עצמי עושים זאת לעיתים קרובות כמנגנון הישרדות נלמד, שפותח בתגובה לסביבות מאתגרות או מזניחות במהלך הילדות. על ידי הבנת נטישת עצמי, אנו יכולים להתחיל לזהות את הסימנים שלה ולנקוט בצעדים לטיפול ולתיקון התנהגות מזיקה זו.

מהם הסימנים לנטישה עצמית?

נטישה עצמית מתבטאת במגוון דרכים שיכולות להשפיע באופן משמעותי על חייו של אדם. זיהוי הסימנים הללו הוא קריטי לנקיטת הצעדים הראשונים לקראת שינוי.

אחד הסימנים העיקריים הוא הזנחת צרכים אישיים. זה יכול לכלול התעלמות מבריאות פיזית, אי לקיחת זמן למנוחה או רגיעה וחוסר נכונות להמשיך בתחומי עניין אישיים. אנשים הנוטשים את עצמם לעיתים קרובות מדחיקים את רגשותיהם, ונמנעים מעיבוד רגשות כמו עצב, כעס או אפילו שמחה.

סימן נוסף הוא רצון לרצות אנשים, כאשר אדם מתעדף את הרצונות והציפיות של אחרים על פני אלו שלו. התנהגות זו נובעת לעיתים קרובות מצורך באישור ותיקוף, מה שיכול להוביל לאובדן זהות עצמית. בנוסף, נטישת עצמי כוללת פרפקציוניזם משולל, שבו אנשים קובעים לעצמם סטנדרטים גבוהים באופן בלתי מציאותי ומבקרים יתר על המידה כל ליקוי נתפס.

אנשים עשויים גם למצוא את עצמם מפקפקים כל הזמן בהחלטותיהם וחושבים יתר על המידה על מצבים. זה יכול לגרום לחוסר ביטחון וחוסר יכולת לסמוך על האינסטינקטים שלהם. סימן שכיח נוסף הוא הסתרת האני האמיתי, כולל ערכים ואמונות, כדי להשתלב או להימנע מקונפליקט.

לבסוף, חוסר גבולות הוא אינדיקציה משמעותית לנטישת עצמי. אנשים עם בעיה זו מתקשים לומר לא, ולעיתים קרובות לוקחים על עצמם יותר מדי מחויבויות ומרגישים מוצפים כתוצאה מכך.

הבנת הסימנים הללו של נטישה עצמית היא הצעד הראשון לקראת התייחסות לנושא ולטיפוח מערכת יחסים בריאה יותר עם עצמך.

מהן הסיבות הפנימיות או העבר לנטישת עצמי?

נטישה עצמית נובעת לעתים קרובות מחוויות פנימיות או עבר מושרשות עמוק, שרבות מהן משתרעות עד לילדות. אחת הסיבות העיקריות היא גדילה בסביבה שבה הזניחו או ביטלו צרכים רגשיים. כאשר הורים או מטפלים אינם מצליחים לספק תמיכה רגשית נאותה, ילדים עשויים ללמוד לדכא את הצרכים והרגשות שלהם כמנגנון התמודדות. דיכוי זה יכול להתפתח לדפוס הרגלי של נטישת עצמי בבגרות.

גם לטראומת ילדות תפקיד משמעותי. חוויות של התעללות פיזית או רגשית, הזנחה או נטישה עלולות להותיר צלקות מתמשכות. טראומות אלו מטמיעות לעתים קרובות אמונה שהצרכים של האדם אינם חשובים או ראויים לתשומת לב. כתוצאה מכך, אנשים עשויים לפתח נטייה לתעדף את צרכי הזולת על פני שלהם, ולהנציח מעגל של הזנחת עצמי.

הערכה עצמית נמוכה היא גורם קריטי נוסף. אנשים עם ערך עצמי נמוך מרגישים לעתים קרובות שאינם ראויים לטיפול ותשומת לב, מה שמוביל אותם להתעלם מהצרכים שלהם. זה יכול להתבטא בצורות שונות, כמו ריצוי אנשים, פרפקציוניזם וחוסר רצון לקבוע גבולות אישיים. האמונה המופנמת שאדם חייב להרוויח אהבה ואישור על ידי הקרבת צרכים אישיים היא חוט מקשר בקרב אלו הנוטשים את עצמם.

גם רגשות אשם ובושה תורמים לנטישת עצמי. רגשות אלו נובעים לעתים קרובות מהודעות שליליות פנימיות שנקלטו בשנות ההתפתחות. לדוגמה, לגרום לאדם להרגיש אשם על כך שהוא עומד על שלו או מבטא צרכים עלול להוביל לדיכוי עצמי כרוני. כתוצאה מכך, אנשים עשויים להימנע מלעמוד על שלהם כדי להימנע מרגשות לא נעימים אלו.

לסיכום, הסיבות הפנימיות והעבר לנטישת עצמי הן רבות פנים, ולעתים קרובות נובעות מחוויות ילדות של הזנחה, טראומה וביטול רגשי. התייחסות לסיבות הבסיסיות הללו היא קריטית לשבירת המעגל ולטיפוח מערכות יחסים עצמיות בריאות יותר.

כיצד נטישה בילדות מובילה לנטישת עצמי?

נטישה בילדות, בין אם פיזית ובין אם רגשית, משפיעה באופן משמעותי על יכולתו של האדם להעריך ולדאוג לעצמו. כאשר ילדים חווים הזנחה, הם לעתים קרובות מפנימים תחושות של חוסר ערך וחוסר אהבה.

הזנחה זו יכולה להיות גלויה, כמו הזנחה פיזית, או סמויה, כמו חוסר זמינות רגשית מצד המטפלים.

חוויות מוקדמות אלה מלמדות ילדים שצרכיהם ורגשותיהם אינם חשובים, מה שמוביל אותם להדחיק את רגשותיהם ולהזניח את רווחתם שלהם. כמבוגרים, זה מתבטא כהזנחה עצמית, שבה אנשים ממשיכים את מעגל ההזנחה בכך שאינם מכבדים את צרכיהם ורצונותיהם שלהם. האמונה המופנמת שהם אינם ראויים לטיפול ולתשומת לב מנציחה דפוס של הזנחה עצמית, מה שמקשה על קביעת גבולות בריאים ומתן עדיפות לטיפול עצמי. הבנת הקשר הזה היא קריטית לשבירת המעגל ולטיפוח חמלה עצמית וערך עצמי.

מה ניתן לעשות כצעדים ראשונים לשינוי?

התמודדות עם נטישה או הזנחה עצמית דורשת גישה מחושבת וחומלת. הצעד הראשון הוא פיתוח מודעות עצמית. זיהוי דפוסי התנהגות שבהם אנו מזניחים את הצרכים והרגשות שלנו היא קריטית. עלינו להקדיש זמן להרהר בפעולותינו ולזהות רגעים שבהם שמנו את צרכי האחרים לפני שלנו, דיכאנו את רגשותינו או לא כיבדנו את הערכים שלנו.

תרגול חמלה עצמית הוא חשוב לא פחות. עלינו להתייחס לעצמנו באותה טוב לב והבנה שהיינו מציעים לחבר. זה כרוך בהכרה בפגמים ובטעויות שלנו ללא שיפוטיות ובהבנה שערך עצמי הוא מהותי. הטמעת חמלה עצמית יכולה לסייע נגד ההשפעות השליליות של ביקורת עצמית ופרפקציוניזם.

קביעת גבולות היא צעד חיוני נוסף. גבולות ברורים עוזרים לנו להגן על הזמן, האנרגיה והרווחה הרגשית שלנו. משמעות הדבר היא ללמוד לומר לא כשצריך ולתת עדיפות לצרכים שלנו. זה כרוך גם בתקשורת יעילה של הגבולות שלנו לאחרים, תוך הקפדה על כך שאיננו מתפשרים על רווחתנו למען סיפוק אחרים.

מעורבות בטיפול עצמי מודע היא חיונית גם כן. הקדשת זמן קבוע לפעילויות המטפחות את הגוף והנפש שלנו יכולה לסייע בחיזוק הערך שלנו. זה יכול לכלול פעילות גופנית, תחביבים, או פשוט לקחת זמן למנוחה. אין לראות בטיפול עצמי מותרות אלא כהיבט מהותי בשמירה על בריאותנו הכללית.

לבסוף, חיפוש תמיכה באמצעות טיפול או ייעוץ יכול לספק תובנות ואסטרטגיות חשובות להתגברות על הזנחה עצמית. איש מקצוע יכול לעזור לנו לנווט ברגשותינו, להבין את שורשי ההתנהגות שלנו ולפתח מנגנוני התמודדות בריאים יותר.

סיכום

הבנת נטישה עצמית הינה קריטית לטיפוח מערכת יחסים בריאה יותר עם עצמנו. על ידי זיהוי הסימנים וחשיפת הגורמים הבסיסיים, אנו יכולים להתחיל לטפל בהרגל מזיק זה. חשוב לציין את השפעתה של נטישה בילדות על התנהגויותינו כמבוגרים, שכן לעתים קרובות היא מהווה בסיס לאופן שבו אנו מתייחסים לעצמנו. נקיטת צעדים ראשונים לקראת שינוי, כגון תרגול מודעות עצמית, חמלה עצמית וקביעת גבולות, יכולה לשפר משמעותית את רווחתנו הנפשית והרגשית. חיוני לתעדף טיפול עצמי ולבקש תמיכה בעת הצורך, תוך הקפדה על כיבוד הצרכים והערכים שלנו.

רוצה צעדים מעשיים להגשמה, צמיחה וריפוי?

  • חיבור נשמה: עיסוק בפרקטיקות של חיבור נשמה עמוק עוזר לנו לזהות את השיעורים שהסבל שלנו נועד ללמד. תהליך זה מספק כלים אישיים המותאמים לחוויות הייחודיות שלנו, ומעצים אותנו לנווט את האתגרים שלנו בצורה יעילה יותר.
  • שיטת אומגה: שיטת אומגה היא גישה טרנספורמטיבית המנצלת אנרגיה מגנטית בתדר גבוה כדי להסיר מחסומים וליישר אותנו עם הרצונות האמיתיים שלנו. היא פועלת על פני הממדים הפיזיים, הרגשיים, המנטליים והאנרגטיים, ומאפשרת שינויים מהירים ועמוקים בחיינו. למידע נוסף על שיטת אומגה.
  • טיפול אישי בשיטת EMIO: הוא טיפול חדשני המשתמש בתנועות עיניים כדי לשחרר טראומה וחרדה מבלי לדרוש סיפור מילולי של חוויות כואבות. גישה זו, שאינה מילולית ורב-חושית, מסייעת לאנשים לעבד ולהחלים מטראומות עבר, ומטפחת דרך לחופש רגשי, לרוב בתוך זמן קצר. גלו כיצד EMIO שונה משיטות אחרות.

אוריאלה קם-מורין

מנטורית להצלחה אישית ועסקית בכוח התודעה, מפתחת שיטת אומגה ומייסדת מכללת אומגה. פועלת לשינוי תודעה ומעניקה כלים ייחודיים ופורצי דרך.

מאמרים נוספים

האם "התחתנת" עם אמא או אבא שלך? – ההשפעה של הורינו על בחירת בן / בת זוג והיחסים הזוגיים שלנו מבוא בתוך מערכות היחסים הרומנטיות שלנו, אנו מוצאים את עצמנו לעיתים קרובות, באופן לא מודע, משחזרים דינמיקות לא פתורות מיחסינו עם אחד או שני ההורים. תופעה זו אינה נדירה ויכולה להשפיע באופן משמעותי על איכות

קרא עוד»

ספורטאים? זה בשבילכם. כיצד שיטת אומגה וטיפול EMIO יכולים לעזור לספורטאים להתגבר על מתח וליצור הישגים חדשים

אילו אתגרים עומדים בפני ספורטאים? ספורטאים נתקלים במספר עצום של אתגרים שיכולים להשפיע באופן משמעותי על הביצועים שלהם ועל רווחתם הכללית. הלחץ לבצע באופן עקבי ברמה גבוהה הוא עצום, ולעתים קרובות מוביל ללחץ וחרדה מוגברים. לחץ זה אינו רק חיצוני, ונובע מהמאמנים, האוהדים והתקשורת, אלא גם פנימי, שכן ספורטאים מציבים לעצמם לעתים קרובות ציפיות גבוהות.

קרא עוד»

האם אתם נוטים לנטוש את עצמכם? זיהוי הסימנים ונקיטת פעולה

מהי נטישה עצמית? נטישה עצמית היא התנהגות שבה אנשים מזניחים את הצרכים, הרצונות והרגשות שלהם לטובת אחרים. זה מתבטא לעיתים קרובות בהתעלמות מרווחה אישית, הדחקת רגשות וחוסר יכולת לעמוד על שלהם. שורש נטישת העצמי טמון בדרך כלל בחוסר הערכה עצמית, מה שמוביל לדפוסים של הזנחת עצמי ותעדוף צרכים ואישור של אחרים על פני אלו של

קרא עוד»

האירועים הקרובים

דברו איתנו

מכללת אומגה מאסטר לייף – המכללה ללימודי רוחניות מעשית – אוריאלה קם מורין 

info@oriella.co.il 

052-5396333                                עקבו אחרינו ברשתות החברתיות, נחמד שם!

הירשמו לניוזלטר והיו מעודכנים

האתר פונה לנשים ולגברים כאחד

© כל הזכויות שמורות – אוריאלה קם-מורין

לקבלת סדרת וידאו מתנה מלאו פרטיכם כאן